Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle? Kirjaston.

En muista millon rakastuin kirjoihin, taisin olla 7-vuotias kun sain ensimmäisen kirjastokorttini ja siitä alkoi suhteeni kirjoihin ja kirjastosta tuli lempipaikkani. Kirjat vie toiseen maailmaan ja tarinoihin on ihana uppoutua, kun haluaa arkea pakoon.  

IMG_20171003_113120.jpg

Uteliaisuus ja jännitys siitä mitä kirjoja tänään löydän. Astellessa kohti Palautetut-hyllyä ja huomatessa, että siellä nököttää kirja, jonka olen halunnut lainata jo jonkin aikaa. Ilo valtaa mielen. Joku saattaa ajatella, että mikset varaa kirjoja joita haluan kovasti lukea? No, itseasiassa en tiedä. Luulen, että siihen liittyy se jännitys ja odotuksen tunne kun astelen kirjahyllyn luo missä haluamani kirjan paikka pitäisi olla. Se olisi liian helppoa hakea kirja vain sieltä Varatut-hyllystä!

Kirjastossa vallitseva hiljaisuus ja rauhallinen ilmapiiri tekee sen, että nautin siellä olla. Rentoudun. Henkilökunta on aivan mahtavia; ammattitaitoisia ja innostuneita. 

Minusta on mahtavaa kävellä ja selata läpi hyllyjä maailman taiteesta ruokakirjoihin ja elämänhallinta-oppaista romantiikkaan. Kyllä sieltä aina jotain lainattavaa löytyy!

IMG_20171003_113059.jpg

Minusta on hieno huomata, että Jyväskylän pääkirjastolla ja pienemmillä sivukirjastoilla on tapahtumat lisääntyneet. Esimerkiksi satutunteja, tietokoneen käytön opastusta, kielikahvilaa, lautapelikerhoa alakoululaisille ja lukupiirejä.

IMG_20171004_221647.jpg 


Huomasin myös tänä aamuna kun kirjaston nettisivuilla kävin, että ensi tiistaina 10.10.17 klo 18 kirjastolla Minnansalissa alkaa Toivoa kirjallisuudesta-tapahtuma. Silloin vietetään Maailman mielenterveyspäivää ja yhtenä teemoista on toivoa antava kirjallisuus.  Tapahtumassa puhuu yli 20 kirjaa julkaissut Anja Snellmann. Mitkä ovat hänen toivokirjansa?

Jyväskylän pääkirjastolla on Toivoa kirjallisuudesta-aiheinen näyttely. Näyttelyhyllyyn voi viedä kirjaston kirjan, josta on saanut toivoa, voimaa, iloa tai apua elämässään. Voi myös raapustaa lapulle toivokirjavinkkinsä.


IMG_20171008_122352.jpg

Mikä on sinun lempipaikkasi?