Ajattelin teillekin jakaa kokeilemani reseptin, jonka löysin Iltalehden Ruokala-osiosta. Tämä Sikke Sumarin ohje on nopea ja tähän voi käyttää esim. joululta ylijääneet einekset. Täytteen aineksia muuntelemalla saa moneen makuun suolaista purtavaa.

muffins.jpg

Itse käytin tähän paljon juustoa ja vähemmän kinkkua. (rakastan juustoa). Siken ohjeessa taikinaa muotoillaan muottiin sopivaksi, mutta minä en jaksanut niin tehdä vaan sulatin torttutaikinalevyt, laitoin puoliksi (neliöksi) ja painelin muottiin. 500g taikinapaketista, jossa 5 levyä, tuli siis 10 kpl piiraita. Seuraavaksi ajattelin kokeilla tonnikala-tuorejuustotäytettä. 


Määrät ovat summittaisia, sillä ne riippuvat siitä, kuinka paljon kinkkua ja pakastetaikinaa on jäljellä, mutta summittain näin se menee:

n. 200 g joulukinkkua pieneksi pilkottuna

1 keskikokoinen keltasipuli silputtuna

noin 1 dl juustoraastetta

1-2 kananmunaa

1-2 dl kermaa

1 rkl dijoninsinappia

mustapippuria

suolaa maun mukaan

suolan tarve riippuu muiden aineksien suolaisuudesta

Kananmunan ja kerman suhde on 1 dl kermaa + 1 kananmuna.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.

Leikkaa sulaneesta pakastetaikinasta muotilla (sopivan kokoinen lasikin kelpaa) ympyröitä. Vuoraa niillä muffinivuoan kolot.

Täytä kolot kinkkutäytteellä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarkkaile paistoa, kun täyte pullistelee mukavasti ja saa vähän väriä, ovat pasteijat valmiita.


15822481_10154821964687645_469253308_n.j

Tuli muuten maukkaita pieniä piiraita.