Olen pikku tytöstä asti tykännyt selata aikakausi ym. lehtiä. Äidin Kotiliesiä oli huoneessani ja saatoin kuluttaa aikaa niistä leikkelemällä kuvia, sanoja tai muita juttuja, jotka jollain tavalla puhutteli sillä hetkellä. Nyt aikuisenakin aina on jonkin näköinen lehti pino, jossa on leikeltyjä sivuja.

avo.jpg

Olen lajitellut kuvia muovitaskuihin aiheittain tai teemoittain. Esimerkiksi kesä, talvi, luonto, ihmiset.

lehti.jpg

Huomasin, että minulle on kertynyt aikamoinen pino puhuttelevia ja hauskoja kuvia, joten ajattelin tehdä niistä itselleni jonkinlaisen MindMap-henkisen Art Journalin.

ry.jpg

Kaikennäköiset ylimääräiset kokeilu ja pieleen menneet maalaustyöt ajattelin tässä käyttää sivuina.

ryi.jpg

Mielessä on laittaa jokaiselle sivulle kysymys, joiden avulla saisin setvittyä ajatuksiani mm. tämän hetkisestä olotilasta, haaveista, tavotteista ja päämääristä. Sekä minkälainen ihminen olen? Haluanko muuttaa itsessäni jotain?

hu.jpg

Kysymys voisi vaikka olla Minne haluaisit matkustaa? Tämä kysymys mielessä keräisin kuvia ja liimaisin ne sivulle. Maalaisin, piirtäisin tai käyttäisin muita materiaaleja vielä tekemään sivuista Art journal-tyylisen. Vastaus sivun kysymykseen löytyy siihen liimatuista kuvista ja muusta. Eli vastausta ei tarvitse kirjoittaa. 

Tai voisi kysymyksiä olla Mitä pelkäät? Uskotko kohtaloon? Mikä sinua inspiroi?

huy.jpg

Tälläinen projekti mielessä. Tavallaan tässä ajatukset selkiintyy huomaamatta ja saa luovasti tehdä ja viettää laatuaikaa itsensä kanssa.